«Ігри патріотів Херсонщини»

25.10.2017 13:08:30
 «Ігри патріотів Херсонщини»

Херсонщина… Розлогі степові простори, чудові лісові краєвиди, багатий тваринний світ, розкішні заповідні зони, лагідні морські хвилі, тихий сплеск води в дніпровських заплавах, високе голубе небо, щедре південне сонце – все це і є наша прекрасна земля.

Краплиною  на  карті  Херсонщини  є  Каховський  район – це наш рідний край, наша дорога і мила земля, де ми народилися, уперше пізнали і почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку найдорожчої у світі людини – рідненької матусі. І як рідну матір ми не обираємо, так і Батьківщина у кожному серці єдина і неповторна на все життя!

В  Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  відбувся  ІІ районний тур обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини», засновниками і організаторами якого  є : управління культури та освіти ОДА та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім.Дніпрової Чайки.

Участь  у  ньому  взяли  11   переможців   першого туру  юних краєзнавців Каховського району.  Це учні –5, 6, 7, 8 та 9 класів.

З метою рiзностороннього i об'єктивного оцiнювання учасникiв конкурсу та визначення переможцiв у районному турi   було  створено журi.

Конкурсантам   спочатку довелося  виконати   письмову  частину конкурсу «Тестові  завдання». Але справжня боротьба  розпочалася тоді, коли юні краєзнавці   почали розповідати  про   своє село.  Загалом, представляти   нам його .Впродовж   2-3  хвилин  вони    презентували  те,чим  воно  славиться  . 

Завдяки  цьому, ми отримали чудову можливiсть помандрувати, почути  цiкавi i захоплюючі розповiдi про їхню  маленьку  батьківщину. Всі виступи були неповторними та старанними, але все ж таки членам журі довелося визначати кращих.

Ними стали:

Компанієць  Світлана – учениця  6  класу  Сергіївської  ЗОШ  I-III ст.

Савченко  Ангеліна -  учениця  9  класу  Чорнянської   ЗОШ  I-III ст.

Переможцям  бажаєм  успіхів   і  головне – перемоги  в  ІІІ  обласному  турі  конкурсу, який відбудеться в Херсоні  у  листопаді 2017року.

 Чорне та Азовське море, Кам’янська та Олешківська Січ, озеро Сиваш,  славетний Дніпро, заповідна Асканія Нова, давні пам’ятки архітектури,  степи, що зберегли свою первозданну красу, неперевершена природа - усе це є неймовірно дорогим нашому серцю, тому хочеться знати про наш край, якщо не все,то, принаймні, більше ніж ми знали досі.

Вивчаючи історію,біологію  географію, звичаї народу, ми вчимося зростати справжніми патріотами. Від вас, юні друзі, залежить, якою завтра буде земля. Хай вашими зусиллями цей край завжди буде квітучим і міцним.

 

Корисні посилання