Про  роботу відділу  “Чаплинського бюро правової допомоги” 

28.01.2019 13:43:47
 Про  роботу відділу  “Чаплинського бюро правової допомоги” 

В  Чаплинському районі  з  2018 року працює відділ «Чаплинського бюро правової допомоги» Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У 2018 році було зареєстровано 1785 звернень клієнтів з питання правового характеру. Крім того, до бюро звернулися 180 жителів не тільки району, а й з сусідніх районів та мешканці тимчасово окупованих територій з письмовими зверненнями на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зокрема, у 2018 році фахівці Чаплинського бюро складали позовні заяви, заяви у справах окремого провадження та вели представництво громадян у суді за 45 зверненнями. Всі розглянуті справи були успішними, а клієнти бюро безоплатно вирішили свої правові питання.
У 2018 році працівники бюро здійснили 32 виїзди у віддалені сільські населенні пункти  району, де у мобільних пунктах консультування на базі сільських рад надали юридичні консультації 132 громадянам.

На території  району діють 10 дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Протягом 2018 року в них прийнято 71 особу.

Одним із основних  напрямків діяльності Чаплинського бюро правової допомоги є проведення правопросвітницької роботи. Так, працівниками у 2018 році проведено більше 200 правопросвітницьких заходів, з них 53 – для учнів ЗОШ району, 10 – громадянам, що перебувають на обліку у відділі пробації, 22 – безробітним громадянам, та безліч інших. Також проходили зустрічі з трудовими колективами підприємств, установ, організацій району, сільських та селищних рад, ОТГ, з представниками громадських організацій, військовослужбовцями, внутрішньо переміщеними особами та іншими. Представники бюро неодноразово брали участь в тренінгах, різноманітних навчаннях. Висвітлювалася правова інформація на сайті Чаплинської РДА та публікації в місцевій  газеті «Голос Таврії». Інформаційно-правова робота відбувалася і в формі проведення «вуличних інформувань» мешканцям населених пунктів, акцій протидії торгівлі людьми та з нагоди державних свят.

Укладено меморандуми про співпрацю з усіма органами місцевого самоврядування, які знаходяться на території Чаплинського району Херсонської області, громадськими організаціями та партнерами-провайдерами правової допомоги, з якими налагоджено співпрацю протягом 2018 року.

В березні 2018 року Чаплинським БПД спільно з Голопристанським МЦ було розроблено угоду щодо попередження булінгу, яка успішно використовується освітянами Чаплинського району.

 

Корисні посилання