Засідання “круглого столу” з питань нових умов надання стоматологічних послуг населенню району проведено  у Чаплинській районній державній адміністрації

07.02.2019 10:16:31
 Засідання “круглого столу” з питань нових умов надання стоматологічних послуг населенню району проведено  у Чаплинській районній державній адміністрації

Днями,  в    районній  державній  адміністрації   під  головуванням  голови  райдержадміністрації  Олександра Бурейка, за участю голови  районної  ради Володимира Бериславського, відбулося  засідання  “круглого  столу”    з питань нових  умов надання стоматологічних послуг населенню району. На засідання  зібралися представники  медичної сфери  району, сільські,  селищні  голови,  представники депутатського  корпусу  районної ради.

 Відбулася  конструктивна розмова  щодо  реформування  медичної  галузі  в районі,  зокрема змін  в  роботі стоматологічного  відділення  районної  лікарні.

Голова районної ради Володимир Бериславський окреслив роботу, яку провела  рада, в  рамках  реформи щодо підготовки грошової оцінки приміщень, оголошення та проведення конкурсу на право оренди приміщення стоматологічного  відділення та  медичного обладнання. Він наголосив на  двох шляхах   функціонування стоматологічного  відділення:  подальша робота, як відділення  районної  лікарні і при цьому  співфінансування за  рахунок органів  місцевого самоврядування  та інший - створення  приватної структури стоматологами, із  платою  за  оренду приміщення  та  оренду  медичного  обладнання. Володимир Бериславський наголосив, що органам місцевого самоврядування  необхідно  згідно вимог законодавчих актів, забезпечити безкоштовні стоматологічні послуги для ряду пільгових категорій населення та   санації  дітей.

Своє бачення питання і думку колег висловила завідуюча  стоматологічним  відділенням  районної  лікарні - Інна Венгрова. Вона   повідомила присутніх про вибраний  шлях роботи стоматології - створення приватної структури, яка орендуючи приміщення та медичне обладнання районної  лікарні, буде надавати стоматологічні послуги населенню району. Інна Миколаївна поінформувала присутніх про наявність лікарів-стоматологів у відділені, про проблемні питання, які виникали в роботі із сільськими, селищними радами в минулому році, про надання послуг пільговим категоріям, а також  зупинилася  на основних робочих моментах напередодні переходу на новий  формат  роботи. В новому форматі стоматологи почнуть працювати з 1 березня поточного року.

Наталія Козаченко, головний лікар  районної  лікарні зупинилася  на питанні  реформування  районної  лікарні в  загальному. Вона  зазначила  про те,  що  відбувається   зміна форми власності районної лікарні, від комунального закладу - до некомерційного комунального підприємства, Наталія Володимирівна також  інформувала  про зміни в  штатному  розписі  працівників в деяких відділеннях райлікарні.

Сільських, селищних голів турбували питання вартості таких послуг, для передбачення відповідних коштів у місцевих бюджетах і надання їх громадам вчасно, до  проведення чергових сесій рад.

Закінчуючи засідання, голова районної державної адміністрації, Олександр Бурейко наголосив,  що  питання реформування медичної галузі району повинно стати об’єктом обговорень на зустрічах із громадами, працівниками підприємств, організацій, залучаючи до інформування  в.о. старост на місцях. Він  наголосив, що інформація про  зміни роботи медичної  галузі, яка  буде  надаватися, як органами влади, так і безпосередньо  представниками  медицини,  повинна бути об’єктивною, в доступній для громадян формі, чітко і реально відображати  зміни.

 

 

 

Корисні посилання