«Агенція регіонального розвитку допоможе уникнути корупційних викликів», – Андрій Гордєєв

08.09.2017 12:44:50
«Агенція регіонального розвитку допоможе уникнути корупційних викликів», –  Андрій Гордєєв

8 вересня відбулося засідання XIV сесії Херсонської обласної ради VII скликання у будівлі Херсонської обласної державної адміністрації.

Були розглянуті питання соціально-економічного характеру, зокрема про виконання програми економічного, соціального  та культурного розвитку Херсонської області на 2017 рік, про звіт про виконання  обласного бюджету за перше півріччя 2017 року та інше.

Менш ніж за дві години плідної роботи депутатами було опрацьовано близько 60 питань. 

«Коли всі об’єднуються навколо вирішення проблеми, то все проходить швидко та ефективно», –  прокоментував сьогоднішнє засідання голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Окремо очільник Херсонської області подякував обласній раді за те, що сьогодні вони підтримали програму «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 – 2021 роки, наголосивши на тому, що ця програма дуже важлива для забезпечення кадрами Херсонської області.

Також він додав: «У межах цієї програми близько 97 наших хлопців, які пройшли зону АТО, мають можливість навчатися у вищих навчальних закладах».

На засіданні сесії була прийнята програма «Молодь Херсонщини» та внесенні доповнення до рішення попередньої сесії «Про заснування агенції регіонального розвитку Херсонської області».  

«Такий тристоронній орган, який включає у себе бізнес, обласну державну  адміністрацію та обласну раду, буде займатися стратегією  розвитку нашої області, формувати бізнесові кейси, супроводжувати інвестиції. На сьогодні всі ці функції виконує облдержадміністрація, хоча вони їй не притаманні, цим має займатися відповідна інституція. Щоб уникнути будь-яких корупційних  викликів, ми створюємо такий орган», – зазначив Андрій Гордєєв.

 

 



Корисні посилання