«Діти України – квіти України»

03.05.2017 11:37:57
«Діти України – квіти України»

 

Під такою промовистою назвою проходив огляд-конкурс художньої творчості «Таврійський барво грай» серед  талановитої шкільної молоді Каховщини. 

Саме піснею «Діти-квіти» відкрив концертну програму дитячий хор «Зернятко» Тавричанського НВК (керівник Денис Красько). Тавричанка була представлена також танцювальною студією «Забава» (керівник Євгенія Соколовська), вокальним ансамблем «Тавричаночка», а Микола Баланюк, Катерина Довбня й Анна Бабійчук вийшли на сцену Каховського РБК з поетичною композицією «Нема епохи для поетів, є поети для епох»: проникливо й потужно зазвучали у їхньому виконанні слова Великого Кобзаря. Солістці Тавричанського НВК Катерині Довбні разом з «Забавою»  випала честь і завершити огляд хореографічною композицією «Україно моя!».

Різноманітну програму підготували колективи районного центру дитячої та юнацької творчості: танцювальний гурт «Смайлики», вокальний ансамбль «Юність» під керівництвом Тетяни Товпенюк й Оксани Крохмалюк, в яких займається молодь Чорнянки. А вокально-інструментальний ансамбль і ансамбль народних інструментів (керівник Володимир Сєріков) не потребує рекомендації, бо  їхні виступи завжди є окрасою будь-якого концерту. Також Чорнянську ЗОШ представив вокальний ансамбль «Мелодія».

Своєрідне творче змагання відбулося між учнями двох любимівських шкіл: №1 – хореографічний ансамбль «Грація» Тетяни Калинюк, гуморист максим Гордієнко; №2 – вокальні ансамблі «Веселі нотки» і «Перлина» (керівник ВікторіяКултаєва), солістки Софія Момот і Гонтей Анжеліка.

Не дивно, що більше половини репертуару огляду заповнили юні дарування Тавричанки,  Чорнянки й Любимівки, що свідчить про багатющий творчий потенціал  й активне культурне життя в цих навчальних закладах.

Втім, іншим школам теж є, що показати.  Наприклад, Семенівський НВК: веселий танок колективу «Юність» (керівник Олег Пелагеча) і літературну композицію за творами поета-земляка Миколи Братана.

Двічі виходив на сцену вокальний ансамбль «Калинонька» під керівництвом Вячеслава Меденка з Червоноперекопської ЗОШ: дівчата – красуні, ще й гарно співали, потішивши глядача попурі з українських пісень. 

Гідне місце у цьому вінку талантів зайняли танцювальний колектив Чорноморівської ЗОШ, солістка Вероніка Шилко (Коробківської ЗОШ), Оксана Нодь (Новокам»янська ЗОШ), Тетяна Гусельникова (Федорівська ЗОШ), Катерина Богачук (Дудчинська ЗОШ), танцювальний колектив «Freedom» (Архангельськослобідська) ЗОШ.

 Наостанок – про Кам»янську ЗОШ, яка була представлена не лише дуетом Олени Крошкіної і Юлії Осипової: улюбленець публіки Еміл Гукасян був і ведучим концертної програми, на завершення якої звернувся до його учасників і глядачів з пісенним побажанням: «Хай і в вас, і у нас усе буде гаразд!».

Заступник голови Каховської РДА Ольга Вакулич, подякувавши учасникам звітного концерту і тим, хто його готував, висловила вдячність і вчителям – за те, що не лише навчають писати, читати, рахувати, а й виховують зіркових дітей, плекають юні таланти. Свідченням того, зокрема, служить і виставка творів декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлених вмілими руками школярів.

Корисні посилання