«Херсонщина – край, який активно розвивається!», - Андрій Гордєєв про підсумки 2017 року

26.12.2017 15:00:44
«Херсонщина – край, який активно розвивається!», - Андрій Гордєєв про підсумки 2017 року

26 грудня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв провів підсумкову прес-конференцію для ЗМІ щодо підсумків роботи своєї команди за 2017 рік.

Серед присутніх також були заступники голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій,  Євген Рищук, Андрій Балонь, Олександр Адамчик, Вадим Чабан, народні депутати України Олександр Співаковський та Сергій Хлань.

На початку заходу керівництво області разом з журналістами, переглянувши відеоролик, згадали найкращі моменти та здобутки року, що минає: у 2017 відбудовували школи та дитячі садочки, оновлювали парк машин центру швидкої допомоги, здійснювали капітальний ремонт доріг. Звичайно, це не весь перелік здобутків, але їх вдалося досягти завдяки конструктиву і взаємодії всіх органів влади й місцевого самоврядування, підтримці народних депутатів України.

«Протягом цього року спільними зусиллями ми реалізували програму Президента щодо децентралізації і вже зараз на Херсонщини функціонують  26 ОТГ, а у 2018 році планується утворення ще 15 ОТГ», - розповів голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Об’єднані територіальні громади функціонують у 10 районах області (Білозерському, Великоолександрівському,  Високопільському, Голопристанському, Горностаївському, Іванівському, Каланчацькому, Каховському, Олешківському, Чаплинському).

Впродовж року на Херсонщині продовжували будувати сонячні панелі та вітрові електростанції, таким чином керівництво обласної державної адміністрації підтверджувало свої наміри щодо впровадження альтернативної енергетики в регіоні. Загалом на території Херсонської області діє 12 сонячних та 4 вітрових електростанцій загальною потужністю 100,2 МВт.

Також за підтримки Кабінету Міністрів України обласній владі вдалося відновити будівництво шляхопроводу по проспекту Адмірала Сенявіна й вулиці Залаегерсег, що у Херсоні, та закласти для цього кошти в обласний бюджет на 2018 рік у сумі 19 мільйонів гривень.

«Ми максимально намагаємося залучати виробників Херсонщини до реалізації такого масштабного проекту, адже це дасть можливість збільшити кількість робочих місць для жителів області», - прокоментував Андрій Гордєєв.

Щодо питання безпеки Херсонщини, то керівник області Андрій Гордєєв зазначив: «Обороноздатність нашої області – питання номер один!».

У 2017 році було проведено навчання для 50 підрозділів територіальної оборони – військовий вишкіл пройшло 5300 небайдужих громадян Херсонщини! У планах на наступний рік тісна співпраця зі ЗСУ, розміщення 57 бригади на території Херсонської області, продовження навчань з загонами територіальної оборони, а також підвищення якості цивільного захисту населення та будівництво або придбання житла для дітей-сиріт.

«На сьогодні було придбано на 9 млн. грн. 33 помешкання по всій області для людей із числа сиріт. На наступний рік плануємо придбання близько 70 таких помешкань», - розповів Андрій Анатолійович.

Крім цього, на Херсонщині продовжується активна робота щодо залучень іноземних інвестицій, так у 2017 році їхній обсяг склав 213,6 млн доларів. Під час Х Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» було укладено 23 Меморандуми та інших документів про співпрацю, які закладають фундамент на подальшу діяльність у 2018 році.

Завдяки тісній співпраці з представниками бізнесу вдалося реалізувати у Голій Пристані найважливіші інвестиційні об’єкти - це другий перевантажувальний термінал «НІБУЛОН», унікальне науково-виробниче підприємство «5 Element», також запрацювала філія швейної фабрики «ВіД». У співпраці з Укроборонпромом на державному заводі «Палада» урочисто передали композитний автономний плавучий док на Кіпр. Також, говорячи про здобутки минулого року, варто відзначити роботу аеропорту «Херсон», який постійно модернізується, збільшує кількість і географію польотів. Та саме головне,  вже привітав 100-тисячного пасажира!

За підтримки Героя України Олексія Вадатурського вдалося відновити річкові пасажирські перевезення суднами на підводних крилах «НІБУЛОН Експрес» за маршрутом «Нова Каховка – Херсон – Гола Пристань». Дніпром відправляли і херсонські кавуни до столиці.

У році, що минає, команда Андрія Гордєєва продовжувала працювати над розвитком туристичного потенціалу регіону, зокрема популяризувала унікальну Кам’янську Січ. Не забували і  про культурне життя області. Під час цьогорічного конкурсу «Євробачення» у Херсоні працювала фан-зона. Також було відроджено найпрестижніший дитячий фестиваль на території України «Чорноморські ігри», в яких взяло участь майже 400 конкурсантів з різних куточків нашої країни та багато інших заходів.

Щодо громадського життя, то варто відзначити, що своє 20-річчя відсвяткувала одна з найпотужніших організацій  «Земляцтво Херсонщини». З  нагоди ювілею делегація з області взяла участь в урочистому засіданні «Земляцтва» в  Києві, де обрали нового президента організації Юрія Гусєва, що стало справжнім символом перезавантаження.

Команда Андрія Гордєєва робила й надалі робитимемо все, щоб діти Херсонщини були здоровими!  А саме, здійснювалася робота з «футболізації»  - будували сучасні спортивні майданчики зі штучним покриттям у Херсоні, у Станіславі Білозерського району, у Олешках, у Чорнобаївці та у селищі Текстильників.

«Херсонщина – край, який активно розвивається! У нас амбітні плани на 2018 рік!», - зазначив на завершення Андрій Гордєєв.



Корисні посилання