«Україна – переможе! Віримо. Знаємо. Зможемо!»

17.04.2018 07:54:46
«Україна – переможе! Віримо. Знаємо. Зможемо!»

13 квітня 2018 року працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» до Дня початку АТО на Донбасі створили відеомотиватор «Віримо. Знаємо. Зможемо!». Він розповідає про те, як війна змінює людські долі й дає поштовх для переоцінки цінностей.

Жах, кров, розруха… Усе це було і є до сьогодні, але поряд з тим ми побачили, якими мусять бути справжні чоловіки, справжні офіцери, воїни, бійці. Ми побачили, якою ціною виборюється мир, спокій, цілісність України. Як гартується воля, народжується дружба, любов, братерство.

Ризикуючи життям щомиті, вони боронять Україну, жінок, дітей, стариків і вважають це своїм святим обов’язком. Вони мають те, чого не купиш – патріотизм і хоробрість. Усіх їх, оборонців землі української, різних за віком, політичними уподобаннями, професіями та соціальним станом, об’єднала любов до Батьківщини.

Вони зробили все, щоб ми жили. Вони подарували нам шанс втілити у життя позитивні зміни. І ми не маємо права його змарнувати.

Кожна людина має вибір. Почуватися знесиленою, знехтуваною чи намагатися щось змінити.

Можна чекати на офіційну підтримку, витрачати час, щоб усе спланувати чи залучити поважних лідерів, а можна просто розпочати діяти. Звісно, часом, ми зазнаємо невдач, адже це неминуче. Втім ми не складаємо рук, навпаки, ми вчимося на власних помилках та робимо висновки. Ми шукаємо нових можливостей, ми налаштовуємось на позитивну енергію, а не приймаємо поразку чи заганяємо себе в глухий кут.

Життя може стати кращим, коли кожен з нас особисто стане добрішим, коли люди знайдуть спільну мову, будуть прагнути до єдиної мети і сумісними зусиллями досягнуть її. Адже з цього все повинно і починатися, бо одна посмішка, один добрий погляд – і людина поряд з вами буде зовсім іншою думки про оточуючий світ.

Ось чому ми повинні починати діяти. Робити щось у тому напрямку, де нам не байдуже. Поступово, крок за кроком, ми можемо вирішувати страшні проблеми цього часу, а не накопичувати їх.

І не треба боятися починати з самого себе, бо бути в кращих починаннях прикладом – це гідно і почесно для кожної людини. І як би там не було, треба пам’ятати, що змінити світ на краще зможемо лише ми з вами – гідні члени сучасного суспільства, гідні діти України.

 

Корисні посилання