«Велокараван дружби Україна – Корея» доїхав до Херсонщини

27.07.2017 11:58:08

Сьогодні, 27 липня, за сприянням облдержадміністрації до Херсонщини завітала колона «Велокаравану дружби Україна – Корея». Команда з десяти спортсменів Федерації велоспорту України та 15 велосипедистів із Південної Кореї з 24 по 30 липня проїжджають містами України, демонструючи дружбу між країнами та пропагуючи українську культуру, та туризм у Кореї.

Так, з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною та ХХІІІ Зимовими олімпійськими іграми в м. Пьончанг (Республіка Корея), Посольство Республіки Корея в Україні ініціювало проведення «Велокаравану дружби Україна – Корея» містами України.

Це перша подібна спортивна подія в Україні. Маршрут велокаравану проходить через Немирів, Кропивницький, Миколаїв, Херсон, Одесу, а фінішують спортсмени в Києві 30 липня.

Слід зазначити, що серед учасників «Велокаравану дружби Україна – Корея» професійні велосипедисти та відомі альпіністи Чанг Хо Кім, Ін Бом Хванг та Йон Мі Кім.

Великою колоною група велосипедистів попрямувала вулицями міста. На центральній площі велокараван зустріли та привітали херсонські велосипедисти, місцеві жителі, представники обласної влади та почесний гість області аташе з питань оборони Посольства Республіки Корея, підполковник Хванг Су-Чол.

Привітав учасників заходу заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

«Це вже добра традиція приїжджати нашим корейським друзям на Херсонщину. Велокараван дружби – це чудова ініціатива, бо спорт об’єднує не лише наші дві держави, а всіх людей. Спорт – це той найпростіший спосіб щирого спілкування без будь-якого підтексту. Ми раді вітати вас у Таврійському краї та сподіваюсь, що час перебування на херсонській землі назавжди залишиться у вашій пам’яті», - наголосив Андрій Балонь. Він вручив сувеніри та пам’ятні подарунки аташе Хванг Су-Чол, який у свою чергу подякував за організацію заходу та теплий прийом.

Для гостей організували концерт, де виступали місцеві артисти, а також показові виступи членів спортивного клубу таеквон-до «Кобуксон».

Учасники марафону були вражені теплим прийомом, отримали масу задоволення та незабутні враження.



Корисні посилання