Інформація Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей

06.09.2017 11:09:00

Станом на 01 вересня 2017 року в області в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, зареєстровано 5327 учасників бойових дій, 60 інвалідів війни та 10 учасників війни, які отримали ці статуси за участь в АТО, також знаходяться на обліку 202 члена сімей загиблих (померлих) учасників АТО.

На обліку щодо санаторно-курортного лікування в органах соціального захисту області перебуває 227 постраждалих учасників антитерористичної операції, серед яких 218 учасників бойових дій та 9 інвалідів.

У 2017 році з державного бюджету області було виділено 759,6 тис. грн на оплату послуг з санаторно-курортного лікування зазначеної категорії осіб.

На сьогодні між санаторно-курортними закладами та органами соціального захисту населення області укладено 42 угоди на закупівлю санаторно-курортних послуг для учасників бойових дій АТО та 4 угоди  для оздоровлення інвалідів АТО, крім того попередньо погоджено дати заїздів до санкурзакладів щодо 24 осіб зазначеної категорії. Оздоровлено 13 учасників бойових дій та 1 інваліда.

Охоплено професійною адаптацією 61 учасник АТО. Закінчили навчання 36 осіб за професією тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії “А1”, “В1”, “D” водій автотранспортних засобів категорії “А”, “В”, “С”.

Виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн 94 членам сімей військовослужбовців, у тому числі сім’ям учасників добровольчих формувань та нацгвардійців, які загинули при виконанні обов’язків з охорони громадського порядку внаслідок неправомірних дій під час мітингу біля будівлі Верховної Ради України.

Протягом І півріччя 2017 року одержали зазначену виплату 6 сімей на суму 300,0 тис. грн.

Забезпечено житлом 12 родин, 7 сімей отримали грошову компенсацію для поліпшення житлових умов.

У 2016 році перераховано на районні та міські управління соціального захисту населення кошти субвенції з державного бюджету для забезпечення житлом членів сімей загиблих учасників АТО та інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції у сумі 4 323, 721 тис. грн.

07 серпня 2017 року до Міністерства соціальної політики України направлено оновлену інформацію щодо потреби регіональних органів соціального захисту населення Херсонської області у наданні грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для зазначеної категорії осіб, яка становить 3 512, 970 тис. грн.

На квартирному обліку в органах місцевого самоврядування, управлінні Національної поліції в Херсонській області та Херсонському гарнізоні Міністерства оборони України перебуває 262 учасників бойових дій та 5 інвалідів війни ІІІ групи, 1 інвалід війни ІІ групи, з числа учасників АТО.

На обліку в органах праці та соціального захисту населення області для забезпечення ТЗР перебуває 12 учасників АТО, з них 8 забезпечено ТЗР, а для  4 направлені замовлення до підприємств-виробників.

Корисні посилання