У Херсоні пройшов семінар присячений безпечності харчової продукції та впровадження НАССР на підприємствах області

05.07.2018 12:42:24
 У Херсоні пройшов семінар присячений безпечності харчової продукції та впровадження НАССР на підприємствах області

Сьогодні, 05 липня 2018 року, Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України за участі проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» провів семінар на тему «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».

У семінарі взяли участь оператори ринку (малі виробники, заклади громадського харчування МОН (дошкільні, шкільні) яким, згідно з вимогами законодавства, потрібно впровадити процедури, засновані на принципах НАССР.

Під час заходу розглянуто основні вимоги нового харчового законодавства стосовно ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчових продуктів, впровадження нових методів державного контролю, детального розгляду вимог законодавства до малих підприємств (у тому числі громадського харчування), НАССР – застосування гнучкого підходу, НАССР – для закладів громадського харчування.

За результатами семінару учасники отримали практичну допомогу щодо впровадження на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дозволить розширити ринки збуту виробленої продукції та надавати якісні послуги в закладах громадського харчування. 



Корисні посилання