Звіт про роботу із запитами на інформацію в апараті Херсонської обласної державної адміністрації за II квартал 2016 року

04.07.2016 14:16:34

ЗВІТ про роботу із запитами на інформацію в апараті Херсонської обласної державної адміністрації за ІI квартал 2016 року.

Протягом квітня – червня 2016 року до обласної державної адміністрації надійшло 67 запитів про надання публічної інформації, з яких поштою – 16, електронною поштою – 45,  особисто – 6.

За категоріями запитувачів 33 запити надійшли від юридичних осіб, 19 – від фізичних осіб, 5 – від громадських об’єднань, 10 – від представників  ЗМІ.

Більшу частину запитувачів цікавила інформація про: обсяг коштів, спрямованих на перейменування населених пунктів у рамках прийнятого  Верховною Радою України пакета законів про декомунізацію; надання відомостей про початок проходження перевірки  згідно  із  Законом України «Про очищення влади»; основні економічні показники області; земельні питання; розмір посадових окладів, надбавок, премій голови облдержадміністрації та його заступників;  надання копій декларацій, розпоряджень голови облдержадміністрації.

62 запити з вищевказаних питань розглянуто відповідними структурними підрозділами обласної державної адміністрації та її апарату, забезпечено інформування запитувачів у встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» терміни. Однак на 3 запита надано відповідь з порушенням 5-денного терміну. З метою недопущення в подальшому таких випадків спеціалістами відділу діловодства і доступу до публічної інформації управління з питань діловодства, контролю та роботи із зверненнями громадян апарату  обласної державної адміністрації надаються консультації та необхідні роз’яснення відповідальним працівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації й інших установ.

Станом на 01 липня 2016 року один запит знаходиться на опрацюванні відповідно до вимог вказаного Закону.

4 запити надіслано розпорядникам інформації.

Корисні посилання