Перші тренінги проекту “Вчителі англійської мови – агенти змін” завершено

11.03.2016 12:28:27

Завершилась перша серія тренінгів у рамках проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін». Про це повідомляється на єдиному порталі органів виконавчої влади “Урядовий портал”.

Починаючи з 21 лютого 2016 року, тренери Британської Ради в Україні працювали зі вчителями, яких було відібрано за результатами відкритого конкурсу в місті Києві, а також Львівській, Волинській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецький, Дніпропетровській та Херсонській областях. Загалом 138 вчителів отримали змогу ознайомитись із сучасними методиками викладання англійської мови та новими трендами у навчанні.

На тренінгах обговорювались питання створення мотивації для успішного навчання та викладання, розвиток навиків критичного мислення в учнів, організація проведення уроку, визначення мети та завдань як для учнів так і для викладачів, складання планів уроків.

Як розповіла учасник проекту, вчитель англійської мови зі Львова Світлана Матис, технології та методики, які запропонували координатори проекту, дійсно можуть бути успішно застосованими, якщо вчитель стратегічно змалює нову модель викладання і відмовиться від своєї авторитарної ролі. На уроці центром всесвіту є учень, його потреби, його завдання і його мета. Вчитель лише допомагає учневі, показує можливі напрямки і додає йому віри у себе.

Вчитель з міста Христинівка Чернівецької області Галина Данилевська зізналася, що вже застосувала нові підходи та методи навчання англійської мови на своїх уроках у 5-9 класах, і одразу побачила результат – піднесення, зацікавленість, активність учнів та щасливі дитячі обличчя.

До кінця навчального року вчителі, що пройшли курс навчання та повернулись до шкіл, будуть працювати за новими методиками – проводити відкриті уроки та тренінги для своїх колег. Тренери Британської Ради будуть відвідувати навчальні заклади, в яких працюють «агенти змін», допомагати та спостерігати за їх роботою.

Вчителів, що покажуть найкращі результати буде запрошено на другу тренінгову сесію, яка відбудеться у серпні. Метою її буде поглиблення і вдосконалення отриманих знань, після чого «агенти змін» отримають статус повноцінних самостійних тренерів.

Нагадаємо, що на Херсонщині програма «Вчителі англійської мови – агенти змін», розроблена спільними зусиллями Британської Ради та громадської ініціативи GoGlobal у рамках національної кампанії «Україна Speaking» стартувала 21 лютого 2016 року.

Корисні посилання