Експортні можливості для виробників сільськогосподарської продукції

12.04.2018 10:59:50
Експортні можливості для виробників  сільськогосподарської продукції

28 березня 2018 року Уряд прийняв рішення про утворення Державної установи «Офіс з просування експорту України» на основі Офісу з просування експорту, який уже працює.

Офіс з просування експорту є консультативно-дорадчим органом при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, який було створено як «єдине вікно» допомоги українським експортерам у виході на іноземні ринки (Наказ Мінекономрозвитку №1861 від 03 листопада 2016 року).

Стратегічна мета Офісу – допомагати українському бізнесу бути успішним на закордонних ринках шляхом:

  • розвитку експортних компетенцій українського бізнесу;
  • промоції українських товарів та послуг за кордоном;
  • допомоги в налагодженні співробітництва та партнерства між українським та закордонним бізнесом.

Офіс надає допомогу за трьома основними напрямами та проектами в рамках двох платформ:

  • експортний консалтинг;освіта для експортерів;

  • бізнесможливості;

  • B2G майданчик;

  • платформа SheExports.

Експерти Офісу розробили систему комплексного підходу до вирішення питань, пов’язаних із експортною діяльністю, який передбачає допомогу підприємствам у чотири етапи* – починаючи із отримання розуміння готовності підприємства до зовнішньоекономічної діяльності, закінчуючи втіленням своїх ідей за допомоги обраних зовнішніх експертів.

Офіс з просування Експорту надає допомогу компаніям незалежно від їх розміру і досвіду ведення зовнішньоекономічної діяльності. На якому етапі готовності до експортної експансії не був би ваш бізнес, ви завжди можете скористатися відповідним пакетом комплексної підтримки або повністю розпочати весь запропонований шлях із фахівцями Офісу

*Враховуючи ризик необґрунтованої витрати ресурсів вашого бізнесу, ми вбачаємо доцільним скористатися послугами Перевірки експортної ідеї, Менторства та Допомоги в інтернаціоналізації бізнесу лише компаніям, які відповідають наступним критеріям:

- Річний товарообіг підприємства від 20 млн. грн;

- Операційна діяльність протягом мінімум 2-х років;

- Кількість персоналу у штаті від 10 осіб;

- Наявність окремої структурної одиниці, що відповідає за зовнішньоекономічну діяльність із добрим володінням англійської мови;

- Наявність сертифікації виробництва та/або продукції/послуг.

Детальну інформацію про діяльність Офісу з просування експорту можна отримати на сайті (https://epo.org.ua/news/) або звернутися за адресою м.Київ, вул. Грушевського 12/2, оф.307 (тел: (044) 253 61 31; e-mail: [email protected], [email protected]).

Корисні посилання