Комплексна перевірка з питань дотримання правил торгівлі в Чаплинці

30.06.2017 11:17:26

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 14 червня 2017 року №185 «Про комісію з проведення комплексних перевірок закладів громадського харчування щодо додержання санітарних правил, правил торгівлі, законодавства про захист прав споживачів, додержання виробниками стандартів, технічних умов, а також місць стихійної торгівлі» створено відповідну комісію  та визначено завдання, здійснити перевірку закладів громадського харчування  . 

24 червня 2017 року відбулося спільне засідання вищезгаданої комісії та робочої групи з питань упорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі, контролю за станом благоустрою, при районній державній адміністрації. Участь прийняли представники  районної адміністрації, представники управління Держспоживслужби, Чаплинського відділення Херсонської ОДПІ з  питань проведення комплексних  перевірок та місць стихійної торгівлі.

Головою робочих груп прийнято рішення здійснити оперативне обстеження торговельного майданчика та закладів громадського харчування, що знаходяться на її території; функціонування торговельних точок, додержання умов зберігання продуктів харчування та її реалізації.

Під час обстеження виявлено 15 суб'єктів господарювання, які здійснювали торгівельну діяльність без відповідного пакету документів та холодильного обладнання для продукції тваринного походження.

З виявленими особами проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу стосовно необхідності легалізації їх діяльності, згідно чинного законодавства та рекомендовано звернутися до державного реєстратора юридичних та фізичних осіб для відповідної реєстрації. У разі відсутності зазначених реєстраційних дій під час наступного обстеження складатиметься адміністративний протокол про порушення, згідно чинного законодавства.

Представниками управління Держпродспоживслужби доведено до відома суб'єктам господарювання, що реалізація продуктами тваринного походження без додержання температурного режиму (зберігання) – потенційна небезпека для споживача. Недотримання правил зберігання та реалізації продукції тваринного походження сприяє виникненню та розповсюдженню інфекційних хвороб та харчових отруєнь місцевого населення.

Корисні посилання