Круглий стіл «Міжнародний стандарт заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні»

18.05.2018 13:09:20
Круглий стіл «Міжнародний стандарт заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні»

16 травня 2018 року відбувся круглий стіл «Міжнародний стандарт заснований на принципах НАССР. Сучасна практика застосування в Україні». Захід організовано кафедрою готельно-ресторанної справи Херсонського державного університету, спільно з партнерами − управлінням споживчого ринку Херсонської міської ради, управлінням ДП «Херсонстандартметрологія», управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонської Асоціації шеф-кухарів Півдня України.

У заході прийняли участь начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Боярський Віталій Володимирович, аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів, начальник відділу систем управління ДП «Херсонстандартметрологія» Шатохін Ігор Олександрович, начальник відділу сприяння розвитку підприємств споживчого ринку Херсонської міської ради Литвинова Наталя Олександрівна, начальник відділу з питань підприємництва Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Атласман-Степанов, головні спеціалісти відділу з питань підприємництва Тетяна Авраменко та Юлія Ромець, завідувач кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету Чурсіна Людмила Андріївна та інші представники освітніх закладів, провідні ресторатори та готельєри м. Херсона.

 

  

На засіданні відбулось обговорення питань щодо розробки та впровадження в Україні систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Posnt) – системи аналізу ризиків небезпечних чинників і контролю критичних точок. Головна концепція системи НАССР – забезпечення безпечності продукції на всьому шляху харчового ланцюга «від поля до столу». Також були обговорені проблемні питання операторів ринку, які виникають на шляху дотримання гігієни у всьому процесі виробництва та постачання безпечних харчових продуктів та послуг споживачеві.

  

 

 

Корисні посилання