Про виробництво харчових продуктів за січень - серпень 2015 року

20.01.2016 08:45:13
Про виробництво харчових продуктів за січень - серпень 2015 року
4.1.2

Індекс промислової продукції за січень – серпень 2015 року у виробництві харчових продуктів та напоїв становить 97,3%.

За підсумками роботи підприємств харчової та переробної промисловості по області за вищевказаний період збільшено майже вдвічі виробництво м’яса свиней свіжого, чи охолодженого проти відповідного періоду минулого року, випуск виробів макаронних, локшини та виробів борошняних  за вищевказаний період збільшився на 182 тонн, або на 2,5% за рахунок  ПрАТ «Чумак», ТОВ «Берислав Хлібозавод».

Виробництво борошна зросло на 3132 тонн, або на 6,3% проти минулого року на ПАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», овочів консервованих на 1282 тонни, або на 6,9%, соків фруктових на 197 тонн, або на 57,4% на таких підприємствах як ФГ «Інтегровані агросистеми», ПрАТ «Чумак», ТОВ «Плодоовочевий комбінат».

На підприємствах з виробництва алкогольних напоїв, а саме на   ПАТ “Цюрупинське”, ПАТ “Дім марочних коньяків” Таврія спостерігалось зростання обсягів виробництва вина виноградного на 615,6 тис. дал.

Збільшилось виробництво масла вершкового на 77 тонн, або на 7,6% , виробництво продуктів кисломолочних на       14 тонн, або 1,0%, але знизилось виробництво молока обробленого рідкого – на 2340 тонни, або на 19,5%, виробництво сирів жирних – на 452 тонн, або 14,6%, причиною є зниження заготівлі сировини через залишки готової продукції, зменшення кількості заявок на отримання вищезазначеної продукції.

За січень – серпень поточного року також зменшено випуск крупи, олії соняшникової та соєвої, виробництво хліба та хлібобулочних виробів.

Зменшення обсягів виробництва крупи у порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулось на 5381 тонну, або на 42,6% у зв’язку із закінченням переробки сировини врожаю 2014 року та підготовки підприємств для переробки нового врожаю.

Корисні посилання