Виробництво харчових продуктів

20.01.2016 08:49:26
Виробництво харчових продуктів

Індекс промислової продукції за січень – травень 2015 року у виробництві харчових продуктів та напоїв становить  98,5%.

За підсумками роботи підприємств харчової та переробної промисловості по області за вищевказаний період збільшено майже вдвічі виробництво м’яса свиней свіжого, чи охолодженого проти відповідного періоду минулого року, випуск виробів макаронних, локшини та виробів борошняних  за вищевказаний період збільшився на 383 тонни, або на 8,9%.

Збільшилось виробництво масла вершкового  на 17 тонн, або на 3%, виробництво продуктів кисломолочних на 2483 тонн, або 13%, молока обробленого рідкого – на 453 тонни, або на 6,7%, але знизилось виробництво сирів жирних – на 442 тони, або 22,1%, причиною є зниження заготівлі сировини через залишки готової продукції, зменшення кількості заявок на отримання вищезазначеної продукції.

Виробництво олії соняшникової та олії соєвої знизилось відповідно на 2174 тонни (на 2,3%) та на 6566 тонн, (або на 72,2%), у зв’язку із завершенням переробки врожаю минулого року.

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів по області зменшилося  на 834 тонну, або 7,5% за рахунок потужних підприємств області, які через спад обсягу реалізації хліба знизили його виробництво через наявність на ринку хліба виробників інших областей.

Корисні посилання