«20 листопада – Всесвітній день дитини»

19.11.2019 14:21:18
«20 листопада – Всесвітній день дитини»

Кожна дитина з народження має свої права, а підростаючи, повинна мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки і слова.

 20 листопада 2019 року  відзначається День дитини.  У  цей день 1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція про права дитини. Україна ратифікувала зазначену Конвенцію у вересні 1991 року.

За участі Великоолександрівської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості та центру дитячої творчості працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з фахівцями  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з учнями навчальних та позащкільних закладів району було проведено зустрічі на тему: «Конвенція ООН про права дитини». Згідно плану заходів проводилися лекційні заняття з елементами тренінгу «Я маю право!», які були спрямовані на засвоєння знань дітьми про свої права та обов’язки, ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування у них навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій та попередження про відповідальність, яку вони несуть при порушенні законів України. 

Відзначення 20 листопада Дня спільних дій в інтересах дітей має значно розширити інформаційну обізнаність громадян щодо Конвенції ООН про права дитини.

 

 

Корисні посилання