«Агропорт Захід Львів 2019» - знайомство з інноваційним сільським господарством

22.03.2019 11:35:43
«Агропорт Захід Львів 2019» - знайомство з інноваційним сільським господарством

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Степанова Маргарита Михайлівна в рамках робочого візиту на Львівщину, перебуваючи 21 та 22 березня поточного року на Форумі «АГРОПОРТ Захід Львів 2019», ознайомилась з інноваційними тенденціями в агропромисловій галузі.

Інновації було презентовано не лише в секторі виробництва, а й за напрямками переробки та маркетингу.

Так, учасників Форуму захопила можливість вирощування та переробки равликів, потенціал щодо чого було презентовано в рамках заходу однією з найпотужніших равликових ферм в Україні, яка розташовується у Львівській області. Ферма займається не лише вирощуванням та продажем равликів для розмноження, а й переробляє їх, поставляючи в найбільші торгівельні мережі країни та безпосередньо споживачам. Крім того, на базі ферми можливо пройти навчання, яке дасть знання та підгрунття для створення власного равликового бізнесу.

Перспективною для Херсонщини інновацією, представленою в рамках Форуму, стала переробка плодіву снеки та чіпси. Плодо-овочевий потенціал області дозволяє регіону стати лідером не лише по показникам вирощування цих культур, а й за рівнем виробленої відповідної продукції з доданою вартістю. І покриття вітчизняного та частини світового попиту на фруктові снеки та чіпси може суттєво вплинути на розвиток економіки Херсонщини та аграрної галузі зокрема.

Крім того, такий звичний для області продукт, як сало, можливо представити споживачам у новій обробці та з широким спектром смаків. А національна любов до сала забезпечить її виробникам постійний попит та розквіт бізнесу.

Починає зароджуватись на Херсонщині і напрямок, який було представлено на львівському Форумі, як той, що вже сформувався та підтвердив свою ефективність. Мова йде про пряме системне співробітництво суб’єктів агропромислової сфери із закладами ХоРеКа. Реалізація вказаного напрямку сприятиме налагодженню стабільних ринків збуту місцевої продукції та становленню дрібних та середніх суб’єктів агробізнесу.

Корисні посилання