«Мандруй Україною — 2021»: Херсонщину презентовано на першому Всеукраїнському фестивалі-виставці туристичних маршрутів та народних художніх промислів

31.08.2021 10:35:26
«Мандруй Україною — 2021»: Херсонщину презентовано на першому Всеукраїнському фестивалі-виставці туристичних маршрутів та народних художніх промислів

22-24 серпня у м.Києві відбувся дебютний Всеукраїнський фестиваль-виставка туристичних маршрутів та народних художніх промислів «Мандруй Україною». Захід, ініційований Державним агентством розвитку туризму України, й присвячений 30-ій річниці Незалежності України, відбувся у національному музеї архітектури та побуту  «Пирогово».


Фестиваль-виставка «Мандруй Україною» зібрала на одному локації всі регіони нашої держави з метою демонстрації їхнього туристичного потенціалу, культурних та гастрономічних особливостей.

Команда Херсонщини, до складу якої увійшли представники управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, Станіславської й Присиваської територіальних громад, туристичних проєктів «Здиваш Сиваш» та «Екстрим тур», в рамках роботи окремого стенду регіону знайомила колег й відвідувачів заходу з туристичними магнітами області, цікавими природними та історико-культурними локаціями, атмосферними активностями, що пропонуються подорожувальникам.

Окрім того, під час фестивалю-виставки відбулася презентація туристичного потенціалу та перспективних напрямів розвитку Херсонської області. Два моря, двісті кілометрів мальовничих піщаних пляжів, екологічно чиста дельта Дніпра, два біосферні заповідники, п’ять національних природних парків, величезне різноманіття туристичних активностей, насичений подієвий календар, гастрономічні цікавинки, більш ніж півтори тисячі закладів розміщення на будь-який смак створюють чудові умови для комфортного, якісного й емоційно забарвленого відпочинку для гостей Херсонщини.

Також на великій сцені фестивалю презентували свої переваги та особливості Присиваська та Станіславська громади, які активно працюють над розвитком туристичної галузі та створення нових захоплюючих проєктів. У рамках виступу були представлені проєкти «Здиваш Сиваш» та «Екстрим тур», які пропонують туристу цікавий, пізнавальний та незабутній відпочинок.

Протягом фестивалю в зоні представлення крафтової продукції гостей фестивалю-ярмарку дивували цікавими смаками локальні виробники Херсонщини. Відвідувачі мали змогу спробувати солодку візитівку краю – торт «Херсон» та морозиво від торгової марки «Perfetto», купити ароматні сири від «Мар`янівської сироварні» та вишукані спеції від підприємства «Шафран Любимівській».

На локації народно-художніх промислів учасників фестивалю зустрічала майстер з виготовлення витончених коралів та чокерів Світлана Гаврилів.

Атмосферним акцентом для фестивалю-ярмарки став виступ народного художнього ансамблю «Журавка» Тавричанської територіальної громади. Запальні ритми відомих українських пісень у виконанні ансамблю не залишили байдужими жодного.

У Державному агентстві розвитку туризму України мріють перетворити фестиваль-виставку на добру туристичну традицію. Тож вже готуємося до нового свята туризму, культурних цікавинок та гастрономічних див під назвою «Мандруй Україною»!



Корисні посилання