Єдина краса – це здоров’я!

02.11.2017 06:43:53
Єдина краса – це здоров’я!

Здоров'я - це природна, абсолютна й неминуща життєва цінність, що займає верхній щабель в ієрархічній градації цінностей, а також у системі таких категорій людського буття, як інтереси й ідеали, гармонія, краса, зміст і щастя життя, творча праця, програма й ритм життєдіяльності. Проте є чимало людей, зокрема й молодих, які, отримуючи певну тимчасову насолоду, самі шкодять своєму здоров’ю, вживаючи алкогольні та наркотичні вироби, палять тютюн тощо.

Саме тому з метою формування основ духовно-морального розвитку особистості, усвідомлення норм власної поведінки, прагнення бути здоровою людиною, сформованості життєвих компетенцій, активної життєвої позиції  протягом жовтня місяця спеціалістами Генічеського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в навчальних закладах району було проведено профілактичні лекції з попереднім анкетуванням «Відношення учнівської молоді до шкідливих звичок».

Під час лекційучнідізналися про головніскладові здорового способу життя, отрималиповчання та рекомендації«Уміннясказати НІ в екстремальнихситуаціях».Велику увагу приділили руйнівній силі наркотиків та алкоголю відносно організму та психіки молодої частини населення.

Учні зацікавлено слухали доступну інформацію, брали активну участь, проявляли інтерес, задавали питаннящодо плюсів та мінусів такого поняття як задоволення, впливу залежностей на мисленевий процес та фізичний розвиток особистості, а у подальшому висловили своє негативне відношення до хвороб 21 століття.

Загалом заходами охоплено 350 осіб, розповсюджено 455 профілактично-просвітницьких буклетів та 70 листівок відповідного напрямку.

Корисні посилання