Інформаційне повідомлення про проведення електронної консультації з громадськістю на тему: «Налагодження ефективного залізничного, авіасполучення Херсонщини з іншими регіонами України, країнами ближнього та дальнього зарубіжжя»

06.12.2021 07:29:11

Найменування органу виконавчої влади, який проводить електронну консультацію

Управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації

Назва питання, винесеного на обговорення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Налагодження ефективного залізничного, авіасполучення Херсонщини з іншими регіонами України, країнами ближнього та дальнього зарубіжжя».

Забезпечення комплексного підходу до розвитку туризму у межах області неможливе без врахування актуальних транспортних потреб потенційних відвідувачів. Херсонщина має розгалужену транспортну систему, що включає залізничний, морський, річковий, автомобільний та авіаційний транспорт. Як свідчать аналітичні дані, особливо популярним серед туристів є залізничне та авіасполучення.

Так, на даний час на залізничний вокзал станції «Херсон» прибувають та відправляються пасажирські поїзди, що курсують за маршрутами:Херсон-Київ; Херсон-Львів; Херсон-Ужгород; Миколаїв-Рахів; Миколаїв-Харків. Також до станції «Новоолексіївка» курсує потяг з м.Києва. За допомогою зазначених поїздів забезпечується сполучення з Київською, Миколаївською, Дніпропетровською, Харківською, Тернопільською, Львівською, Вінницькою, Івано-Франківською, Закарпатською, Черкаською, Кіровоградською областями.

Окрім того, до початку реконструкції злітно-посадкової смуги авіакомпаніями «Turkish Airlines», «SkyUp Airlines», «Pegasus Airlines», «Bess Airline», «Windrose», «МАУ» здійснювалися рейси до м. Києва, Стамбула, Анталії, Тбілісі та Шарм-ель-Шейху.

З метою аналізу актуального попиту гостей краю у сфері пасажироперевезень, подальшого розвитку міжнародного туризму залучення інвестицій, збільшення туристичних потоків пропонуємо представникам туристичної галузі, територіальних громад, членам громадянського суспільства надати пропозиції щодо напрямів залізничного й авіасполучення, перспективних для відкриття

Соціальні групи населення та зацікавлені сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення

Представники туристичної галузі Херсонської області, територіальні громади інститути, громадянського суспільства

Можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та зацікавлених сторін

 

 

 

 

Проведення електронної консультації спрятиме вивченню громадської думки, налагодженню продуктивної комунікації між представниками влади, об’єднаних територіальних громад та громадянського суспільства з метою налагодження ефективного залізничного, авіасполучення Херсонщини з іншими регіонами України, країнами ближнього та дальнього зарубіжжя, відкриття нових транспортних напрямків, підвищення рівня комплексності та якості туристичних продуктів, що пропонуються потенційному візитеру.

Пропозиції, що надійдуть в рамках електронної консультації з громадськістю будуть враховані при формуванні Стратегічного плану дій з розвитку туризму та курортів на території Херсонської області на 2022 рік

Електронна адреса, строк і форма подання письмових пропозицій та зауважень

Письмові пропозиції приймаються на електронну адресу [email protected] до 24 грудня 2021 року

Номер телефон, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення

+38(063) 066 4050 (виклик130)

Прізвище, ім’я відповідальної особи органу виконавчої влади

Мітюхіна Руслана

Корисні посилання