Інтегрований семінар вчителів Нової української школи та вчителів кримськотатарської мови на базі Партизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

28.02.2019 15:04:14
Інтегрований семінар вчителів Нової української школи та вчителів кримськотатарської мови  на базі Партизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

26 лютого 2019 року на базі  Партизанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів Нової української школи та вчителів кримськотатарської мови з теми  «Розвиток  мовленнєвої компетентності  здобувачів початкової освіти як носіїв культурно-мовних цінностей, основних суб’єктів комунікації».  На заході були присутні завідувач Генічеським районним методичним кабінетом Генічеської районної ради Ірина Куницька, голова Партизанської селищної ради Олександр Галицький, а також вчителі початкової школи, які викладають у 1-х класах та викладачі кримськотатарської мови Щасливцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Новоолексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, Новоолексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, Генічеської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, навчально-виховного комплексу «Генічеська школа І-ІІІ ступенів №3 – дошкільний навчальний заклад».

Розпочався захід  з інтерактивної візитки «Ранкова кава», на якій учні школи під керівництвом заступника директора з виховної роботи Олени Куталової, продемонстрували знання різних мов народів, представники  яких навчаються у школі, наголосивши на важливості української мови, і як державної, і як об’єднуючої.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Саліє Азмєєва ознайомила учасників семінару з планом роботи, розповіла про вчителів, які підготували уроки в класах, що навчаються за новітніми програмами Нової української школи.

Темою уроку інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у 1-В класі з кримськотатарською мовою навчання був «Транспорт», а цікавим було те, що діти розмовляли на трьох мовах: українській, кримськотатарській, англійській.  На уроці вчителі Ельмаз Абкелямова та Інна Мевлюдова продемонстрували не лише різноманітні форми і методи парної та групової роботи в класі Нової української школи, а й уміння дітей користуватися трьома мовами: рідною, державною, іноземною.

На уроці української мови в 1- Б класі учні вчилися писати велику літеру «М». Молодші школярі разом із вчителем Оленою Світенюк протягом уроку подорожували Україною, виконували цікаві завдання від Мальвіни, інсценували казку «Кмітлива мишка», відвідали віртуальний музей Національних культур.

Продовжився семінар у мовознавчому кафе «Мовні смаколики», де гості стали учасниками інтелектуально-розважальних конкурсів, які підготувала для них вчитель кримськотатарської мови Сажиде Кестан. У кожного педагога була можливість побачити нові форми позакласної роботи з дітьми – цікаві, розвивальні та веселі, на практиці продемонструвати свої знання з мовознавства.

Педагоги також отримали методичні рекомендації від керівника районного методичного об’єднання вчителів Нової української школи Олександра Густого.

Голова Партизанської селищної ради Олександр Галицький та завідувач Генічеським районним методичним кабінетом Ірина Куницька висловили загальну думку про важливість розвитку мовленнєвої компетентності учнів та подякували адміністрації школи за проведення інтерактивного методичного заходу.

Корисні посилання