“Е-пенсія”– призначення пенсії в “один дотик”

22.08.2019 11:59:22
“Е-пенсія”– призначення пенсії в “один дотик”

Пенсійний фонд України запровадив принципово нову модель звернення через вебпортал за призначенням пенсії за принципом “одне відвідування”.

Сервіс призначення пенсії в “один дотик” є однією зі складових частин системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі (“Е-ПЕНСІЯ”). Цей проект реалізується Пенсійним фондом України і включає заходи з переведення в електронну форму надання послуг та організації обміну даними з державними реєстрами для зменшення паперового документообігу при наданні послуг.

Така форма відносин передбачає подання документів для призначення пенсії виключно в електронному вигляді зі зверненням до сервісного центру тільки за отриманням пенсійного посвідчення.

Новий сервіс дозволяє громадянам через вебпортал формувати електронне звернення, додавати до нього скановані копії необхідних документів, завірені електронним цифровим підписом. Після прийняття рішення про призначення пенсії особа повідомляється, шляхом надсилання смс-повідомлення, про необхідність один раз звернутись до сервісного центру для отримання пенсійного посвідчення.

Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Слід відмітити, що на сьогодні у такий спосіб вже надійшло 8 звернень на призначення пенсії.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області



Корисні посилання