1500 херсонців спалювали Марену

18.03.2013 16:07:00

17 березня в Малій Кардашинці пройшло свято Масниці «Киш, зима».17 березня в Малій Кардашинці пройшло свято Масниці «Киш, зима».

За словами одного з організаторів Павла Білецького на свято приїхало близько 1500 чоловік. У цьому році до Центру живої історії «Олешшя», який вже традиційно проводить свято масниці для херсонців, приєдналися артисти естрадно-циркової студії «Jin Roh». Як і минулого року, програма була насичена найяскравішим колоритом часів наших предків.

Свято проходило на території еко-парку, на якому розташовується перший в Україні Музей живої історії «Олешшя». Святкування Масниці саме в цьому місці має викликати бажання херсонців і в подальшому проводити тут час зі своєю сім’єю. Незабаром на цій території буде проходити безперервне будівництво середньовічного поселення. Такий музей під відкритим небом, безумовно, буде приваблювати туристів не тільки нашого міста, а й усієї України.

При вході на територію еко-парку гостей зустрічали скоморохи, заряджаючи всіх святковим настроєм. Для початку, щоб зрозуміти, що та як, гості прогулювалися по території парку. У мальовничому місці біля води розташувався живий куточок: кози, баранчики, страуси, гризуни та інші тварини.

Далі своїми виробами дивували херсонські майстри-умільці. Достаток пропонованих розваг не дозволяв зупинитися на чомусь одному: хочеш з лука стріляй, хочеш монету собі виковуй або стародавні ремесла вивчай. Для дітлахів організували дитячі майданчики, конкурси і різного роду забави. Кожен бажаючий міг приготувати собі смачний млинець.

Ближче до вечора відбулося вогняне шоу та урочисте спалення опудала Марени, яке ознаменувало те, що назад до зими дороги немає – «Киш, зима»!

Корисні посилання