Оголошення про проведення відкритого архітектурного конкурсу у м. Херсоні

11.05.2017 16:09:17

Херсонська обласна державна адміністрація на підставі  Умов проведення відкритого архітектурно-художнього конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції Меморіалу «Захисникам незалежної України», затверджених розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації від 10 квітня 2017 року № 260, зареєстрованим в Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області 14 квітня 2017 року за № 17/1643, оголошує відкритий архітектурно-художній конкурс на визначення кращої проектної пропозиції Меморіалу «Захисникам незалежної України»

Замовник: Херсонська обласна державна адміністрація.

Організатори: управління культури Херсонської обласної державної адміністрації (далі – Управління), управління містобудування та архітектури Херсонської обласної державної адміністрації, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації.

Тема, мета і терміни проведення: відкритий архітектурно-художній конкурс на визначення кращої проектної пропозиції Меморіалу «Захисникам незалежної України» (далі – Конкурс) оголошується з метою пошуку кращого концептуального проекту Меморіалу «Захисникам незалежної України» (далі – Конкурсний проект) на території Шевченківського парку, в межах споруди «Дошка пошани» в місті Херсоні.

Конкурсні проекти розробляються до 20 липня 2017 року.

Конкурсні проекти подаються  з 21 по 28 липня 2017 року.

Журі проводить перегляд поданих Конкурсних проектів на відповідність

Умовам проведення Конкурсу з 01 по 07 серпня 2017 року.

Громадське обговорення конкурсних проектів здійснюється шляхом інтернет-голосування на офіційному веб-сайті Управління (http://uct.artkavun.kherson.ua/) та проведення виставки конкурсних проектів - з 08 по 30 серпня 2017 року.

Журі підбиває підсумки Конкурсу та визначає переможців Конкурсу з  01 по 08 вересня 2017 року.

Підсумки Конкурсу оголошуються організаторами Конкурсу 20 вересня 2017 року та опубліковуються в засобах масової інформації, на офіційних веб-сайтах Замовника та організаторів Конкурсу протягом 10 днів з дня оголошення.

Виставка конкурсних проектів переможців Конкурсу проводиться з  21 по 29 вересня 2017 року.

Нагородження переможців Конкурсу та заохочення інших учасників відбудеться 14 жовтня 2017 року.

Повернення Конкурсних проектів учасникам здійснюється Управлінням до 27 жовтня 2017 року.

Вимоги до професійного рівня учасників: для участі у Конкурсі запрошуються окремі фахівці, авторські колективи в галузі архітектури, скульптури, дизайну, образотворчого мистецтва, які на день його оголошення здобули освіту за відповідними спеціальностями.

Порядок отримання конкурсної документації: для участі у Конкурсі бажаючі самостійно отримують конкурсну документацію на проектування в Управлінні за адресою: просп. Ушакова, 16, м. Херсон, 73003 або завантажують з сайту Управління (http://uct.artkavun.kherson.ua/) та до 20 липня 2017 року розробляють Конкурсний проект.

Подання Конкурсних проектів та їх подальше використання: Конкурсні проекти приймаються з 21 по 28 липня 2017 року Управлінням за адресою: просп. Ушакова, 16, м. Херсон, 73003. У разі відправлення Конкурсного проекту поштою його автор повідомляє організаторів Конкурсу про дату відправлення і номер поштової квитанції факсимільним зв’язком:   тел. (0552) 26-46-86 або e-mail: [email protected].

Конкурс проводиться на безоплатній основі в один тур.

Кількість та розміри премій: переможці Конкурсу нагороджуються грошовими преміями у розмірі:

І премія – 10 000 гривень (одна);

ІІ премія – 7 500 гривень (одна);

ІІІ премія – 5 000 гривень (одна).

Присудження першої премії є обов’язковим.

Зобов’язання замовника Конкурсу щодо подальшого використання проекту, який отримає першу премію: переможець Конкурсу має переважне право на подальше розроблення (чи участь у розробленні) проектно-кошторисної або містобудівної документації. З цією метою між замовником і переможцем Конкурсу укладається відповідна угода (контракт) у порядку, встановленому законодавством.

Склад журі:

 

Авраменко Галина Георгіївна

 

- голова правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України, заслужений архітектор України (за згодою)

Верецький Андрій Анатолійович

 

-  член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

 

Вустянський Михайло Андрійович

- член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

 

Грязнова Ольга Олександрівна

- член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

 

Долженко Ірина Миколаївна

- в.о. головного архітектора м. Херсона (за згодою)

 

Думинська Світлана Віталіївна

- начальник управління культури Херсонської обласної державної адміністрації

 

Задніпряний Андрій Вікторович

- голова Суворовської районної у м. Херсоні ради (за згодою)

 

Мойсеєв В’ячеслав Юрійович

- член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

 

Найдьонова Людмила Федорівна

- член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

 

Ножко Євген Олексійович

 

- архітектор (за згодою)

 

Плахотнюк Сергій Олександрович

- юрист громадської організації ІРЦ «Правовий простір» (за згодою)

 

Ситник Юлія Анатоліївна

- голова правління благодійної організації «Благодійний фонд «Майбутнє Херсонщини» (за згодою)

 

Степаненко Олександр Олександрович

 

- заступник голови Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України, член правління Херсонської обласної організації Національної спілки архітекторів України (за згодою)

Ходін Григорій Миколайович

- начальник управління містобудування та архітектури Херсонської обласної державної адміністрації, головний архітектор  області

 

Чуприна Володимир Григорович

- член Національної спілки художників України, народний художник України (за згодою)

 

Вимоги до мови проведення Конкурсу: усі надписи та друковані матеріали одного Конкурсного проекту повинні виконуватися однією мовою відповідно до законодавства України про мови.

Отримання додаткової інформації: для отримання додаткової інформації учасники можуть звернутися до головного спеціаліста управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, відповідального секретаря Конкурсу: просп. Ушакова, 16, м. Херсон, 73003,   тел.: (0552) 26-46-86, e-mail: [email protected].

 

Голова Херсонської обласної

державної адміністрації                                                                                                                                            А.Гордєєв

 

Корисні посилання