В Херсоні представників ОТГ навчали проектному менеджменту

18.07.2017 06:32:41
В Херсоні представників ОТГ навчали проектному менеджменту

13 липня 2017 року на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади відбувся тренінг з проектного менеджменту і підготовки проектних заявок для громад Херсонщини. Організатором заходу є облдержадміністрація спільно з Програмою малих грантів Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду (ПМГ ПРООН/ГЕФ).

Метою тренінгу було посилення спроможності представників ОТГ в розробці проектів громад та розширення можливостей для участі в конкурсах проектів.

Учасниками тренінгу стали понад 40 представників органів місцевого самоврядування, ОТГ, національно-природних парків та біосферних заповідників.

Перша половина заходу була присвячена основам проектного менеджменту, принципам написання та реалізації проектів.

На початку тренінгу учасників привітав керівник апарату облдержадміністрації Володимир Клюцевський: «Отримання нових знань, які ґрунтуються на досвіді європейської спільноти – це надзвичайно важливо. Сьогодні вас навчатимуть, як можна ефективно залучити додаткові ресурси для реалізації місцевих проектів. Це все ґрунтується на елементах проектного менеджменту».

Також під час тренінгу були використані кращі практики, досвід підготовки та реалізації ПМГ ПРООН/ГЕФ, яка працює в понад 125 країнах світу, та демонструє, що діяльність громади може бути добре збалансованою між потребами людини та екологічними викликами.

Корисні посилання