Позитивна динаміка у виробництві харчових продуктів та напоїв

20.01.2016 08:46:34
Позитивна динаміка у виробництві харчових продуктів та напоїв

Харчова промисловість є стратегічно важливою галуззю в агропромисловому комплексу Херсонської області. Виробництво готових харчових продуктів являться ключовою складовою забезпечення продовольчої безпеки, а отже і добробуту населення.

За сім місяців 2015 року позитивна динаміка, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, спостерігається при виробництві таких продуктів, як свіже чи охолоджене м’ясо свиней, виробництво якого за аналізований період збільшилось в 2,5 рази та склало 2366 т. Виробництво фруктових соків збільшилось на 63,7% і склало 491 т. На 11% збільшилось виробництво борошна та на 9,3% – виробництво макаронних виробів. Виробництво масла вершкового та йогуртів відповідно зросло на 2,4% та 4%.

Значний ріст виробництва за січень –липень 2015 року продемонструвала виноробна галузь, виробивши 840,7 тис. дал виноградного вина, що більше ніж в 5 разів перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

Корисні посилання