- Головна
- ОДА інформує
- Управління туризму та курортів
- Представники іноземного дипломатичного корпусу та міжнародних організацій завітали до виноробного господарства князя П.М. Трубецького
Представники іноземного дипломатичного корпусу та міжнародних організацій завітали до виноробного господарства князя П.М. Трубецького
31.08.2020 17:05:40Херсонщину з ознайомчим візитом відвідали представники іноземного дипломатичного корпусу на чолі з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та керівники представництв міжнародних організацій в Україні. Протягом двох днів очільники дипломатичних представництв Бельгії, Великобританії та Північної Ірландії, В’єтнаму, Греції, Латвії, Литви, Малайзії, Німеччини, Сербії, Словаччини, Словенії, Туреччини, Фінляндії, Хорватії, Іспанії й представники міжнародних організацій знайомилися з курортно-рекреаційними, інвестиційними можливостями Херсонської області. Захід було організовано управлінням туризму та курортів у кооперації з Міністерством закордонних справ України.
Завітали учасники заходу й до єдиного автентичного шато України – виноробного господарства князя П.М. Трубецького. Ось уже протягом 120 років тут виробляють якісні українські вина з винограду, вирощеного на власних виноградниках і зібраного руками. Натуральні вина Трубецького – це 4 колекції вин, об’єднаних стилістикою та способом виробництва: молоді вина – свіжі яскраві питкі вина без витримки в бочці; витримані – з витримкою у французьких бариках не менше 6 місяців; марочні – з бочковою витримкою не менше 2-х років; преміум-колекція – зібрання особливих вин лімітованих тиражів з виділених ділянок виноградників та тривалою витримкою.
Екскурсія «Виноробним господарством князя П.М. Трубецького» занурює гостей в дивовижний світ виноробства. Тут можна доторкнутися до чарівного процесу виготовлення вина, дізнатися, як виробляється благородний напій – як дбайливо перероблюється виноматеріал, як він витримується, та завдяки чому перетворюється в елегантне вино. Винні підвали шато зберігають понад 10 000 пляшок, серед яких більше 7 000 – рідкісні екземпляри.
Нагадаємо, відкривати Херсонщину учасники візиту розпочали зі знайомства з локальними традиціями та кухнею у ресторанному комплексі «Пан Атаман» у місті Олешки. Учасники заходу скуштували автентичні страви південної кухні, які відродили й осучаснили місцеві кулінарні майстри. Усі страви готуються з локальних продуктів, вирощених на щедрій херсонській землі.