Відбулася друга частина тренінгу для лідерів Доріг вина та смаку

01.03.2021 13:10:35
Відбулася друга частина тренінгу для лідерів Доріг вина та смаку

Національними експертами Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» під головуванням Керівника проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» доктора Саверіо Савіо 1 березня в режимі онлайн конференції проведено другу частину тренінгу для лідерів Доріг вина та смаку, яка була присвячена  розгляду інструментарію розвитку Доріг вина та смаку, а також презентаціям програм розвитку регіональних еногастрономічних маршрутів. До участі у заході долучилися близько 60 осіб.

Щодо інноваційних інструментів  підтримки мікро- та малих виробників – учасників Доріг вина та смаку розповіла Олена Мотузенко, Національний експерт Проєкту географічних зазначень. Про особливості повільних подорожей Дорогами вина та смаку присутніх інформувала Юлія Пітенко, лідер спільноти Slow Food Україна, а Олександра Ганчукова, докторант Техаського Технологічного Университету, науковий співробітник Техаського науково-дослідницького інституту маркетингу вина (США) надала інформацію щодо Ковчега Смаку як інструменту Slow Food для розвитку Доріг вина та  смаку України.

Вікторія Пархоменко, лідер Шеф Альянс Slow Food України, розповіла присутнім про власні напрацювання та запропонувала учасникам доріг смаку об’єднатися на уже створених інтернет-платформах для відкриття нових маркетингових каналів з метою реалізації продуктів, що виробляються на окремих регіональних маршрутах доріг.

З унікальним інструментом Slow Food для розвитку Доріг вина та смаку України - Ринки Землі - учасників ознайомила Астріде Розите (лідер руху Slow Food, Латвія). 

Також у рамках тренінгу відбулася презентація програм розвитку регіональних еногастрономічних маршрутів:

  • Дорога вина та смаку Української Бессарабії  (Ірина Польшакова),
  • Дорога вина та смаку Закарпаття (Юрій Липей),
  • Дорога вина та смаку Херсонщини (Юрій Палічев),
  • Дорога смаку Прикарпаття (Ірина Фіщук),
  • Дорога смаку Криворіжжя (Марія Бурніс).

Результатами тренінгу стало формування у лідерів Доріг знань про інноваційні інструменти створення доданої вартості на традиційні продукти; формування компетенцій стратегічного планування  розвитку Доріг вина та смаку;  підготовка до міжнародного заходу: «Досвід України з розбудови доріг вина та смаку для країн Східної Європи».



Корисні посилання