Відбувся круглий стіл «Дорога вина та смаку Херсонщини: Сьогодення. Проблеми. Плани на 2021 рік»

09.03.2021 13:25:16
Відбувся круглий стіл «Дорога вина та смаку Херсонщини: Сьогодення. Проблеми.  Плани на 2021 рік»

    В останній день роботи Південної агропромислової виставки “Фермер-2021», 05 березня 2021 року в ККЗ «Ювілейний» під головуванням в.о. директора Департаменту сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації Маргарити Степанової та заступника голови робочої групи, голови ГС «Дороги вина та смаку Херсонщини» Юрія Палічева для суб’єктів господарювання галузі АПК, представників закладів готельно-ресторанного бізнесу спільно з членами робочої групи та членами громадської спілки «Дороги вина та смаку Херсонщини» проведено «круглий стіл» на тему: «Дорога вина та смаку Херсонщини: Сьогодення. Проблеми.  Плани на 2021 рік».

    Маргарита Степанова і Юрій Палічев висвітлили перспективні напрямки формування «Дороги вина та смаку Херсонщини» та конкретні результати, яких удалося досягти, головні серед яких: створення  і реєстрація громадської спілки, що просуває проект в області; залучення до Дороги об’єктів для формування енограстрономічних туристичних маршрутів, створення карти Дороги; просування місцевих локальних, у тому числі крафтових, виробників з перспективою їх подальшого входження до Дороги; створення чек-листа з переліком вимог до підприємств-виробників, які бажають долучитися до Проекту.  Головними планами на 2021 рік в першу чергу є офіційне відкриття Дороги та проведення пікнікових фестивалів.

    Начальником відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Світланою Петронюк було надано практичні рекомендації для бажаючих легалізуватися у сфері виробництва продовольчої продукції та надання послуг громадського харчування та запропоновано консультаційну допомогу усім бажаючим за тел.: 32-17-36, 32-17-37, та звертатися на ел. адресу: [email protected]

    Під час зустрічі серед проблемучасниками «круглого столу» озвучено: мала кількість ліцензованих туроператорів в Херсонській області (2 проти 48 у Львівській як наприклад); нерозвиненість або відсутність інфраструктури, у першу чергу якісного дорожнього покриття до об’єктів Дороги; небажання підприємців працювати в правовому полі, що є невід’ємною умовою для набуття членства в Проекті; співфінасування заходів Проекту.

    У підсумку учасники домовилися конкретизувати питання, які можливо вирішити на обласному рівні, та питання, порушення яких потребує перед органами виконавчої влади вищого рівня, та направити їх до Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації для опрацювання.

Корисні посилання