Звіт щодо проведення семінару «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальності та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР»

24.06.2016 09:04:35
Звіт щодо проведення семінару «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальності та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР»

21 червня 2016 року, за участю представників Міністерства аграрної політики та продовольства України та міжнародного проекту «Вдосконалення систем контролю безпечності харчових продуктів в Україні», в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку проведено семінар для підприємств, які переробляють рослинницьку та тваринницьку сировину на тему «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальності та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».

Під час проведення вказаного заходу представники вищезазначеного міжнародного проекту висвітили основні вимоги нового харчового законодавства стосовно відповідальності операторів ринку та зменшення регуляторного навантаження, а також питання щодо шліхів та доцільності впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості процедур, заснованих на принципах НАССР, їх економічний ефект. Крім того, учасникам семінару надано обґрунтовані роз’яснення щодо переваг і недоліків використання консультаційних послуг з впровадження цих процедур, оптимізації затрат з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів.

IMG_20160621_102709Зазначений семінар проводився з метою надання практичної допомоги виробникам харчової та переробної промисловості у впровадженні на своїх підприємствах процедур, заснованих на принципах НАССР, що дасть можливість останнім розширити ринки збуту виробленої продукції.

Корисні посилання