Соціальний захист військовослужбовців

18.01.2016 15:20:57
Соціальний захист військовослужбовців
Станом на 23 липня 2015 року в області проживає 59 сімей загиблих (померлих) учасників АТО. На теперішній час 108 особам надано статус члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни за 49 загиблих (померлих) військовослужбовців в зоні АТО. Інші сім’ї готують документи.
 
Відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” членам сімей загиблих ветеранів війни надаються пільги щодо оплати 50-відсотків за спожиті житлово-комунальні послуги, в межах норм передбачених чинним законодавством. Пільги надаються за рахунок коштів державного бюджету.
 
Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 затверджено Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення.
 
Станом на 23 липня 2015 року в області в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, зареєстровано 470 учасників бойових дій та 2 інваліда війни, які отримали ці статуси за участь в АТО.
 
Зазначені особи мають право на пільги за рахунок коштів державного бюджету відповідно до статей 12, 13 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, у тому числі при оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги у розмірі: 75-відсотків для учасників бойових дій та 100-відсотків для інвалідів війни, в межах норм передбачених чинним законодавством.


Корисні посилання