«Я і мої соціальні права»

06.12.2019 14:25:02
«Я і мої соціальні права»

Протягом листопада 2019 року в комунальному закладі Херсонської обласної ради «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» пройшов місячник права «Я і мої соціальні права».

В ході місячника з вихованцями центру проведено години спілкування на теми: «Права людини. Історія прав людини», «Характеристики прав людини. Універсальність і невід’ємність прав», «Загальна декларація прав людини. Конвенція ООН про права дитини», «Зв’язок між потребами людини та її правами. Конституція України», «Класифікація прав: громадянські, соціальні, культурні, політичні, економічні», «Різниця між цивільними, політичними, соціальними, економічними правами», «Соціальні права, їхні види», «Базові соціальні права на житло, роботу, соціальне забезпечення», «Розгляд впливу і взаємозалежності прав різних видів», «Органи та установи, які працюють у сфері захисту людини, зокрема соціальних прав, на національному та місцевому рівнях», «Можливості доступу до соціальних прав», «Участь молоді в житті суспільства».

Також було проведено: самостійну роботу «Мої права», практичну роботу «Потреби та бажання», роботу в парах «Права чи обов’язки?», роботу в команді «Класифікація даних прав», роботу у групах «Соціальні права в Загальній декларації прав людини», колективну роботу «Ознайомлення зі схематичним зображенням центральних і місцевих органів влади та громадських організацій, які допомагають захищати права», рольову гру «Захищаємо свої права», колективну роботу «Виготовлення брошури на тему «Мої права».

У результаті проведених заходів діти ознайомилися зі своїми правами та обов’язками.

Корисні посилання