«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах...»

08.12.2017 14:15:21
«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах...»

6 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області провели тематичне навчання зі студентами Херсонського базового медичного коледжу.

Слід зазначити, що відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іпатенко для студентів IIкурсу прочитала лекцію «Права людини».

Під час зустрічі вона розповіла про права, які захищаються Загальною декларацією прав людини та Конституцією України.

Говорячи про Загальну декларацію прав людини, Олена Вікторівна звернула увагу, що автором її першої статті«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах...»є Володимир Корецький - український академік, який згодом був обраний членом Міжнародного суду ООН, працював у Комісії ООН з прав людини, створив і очолив академічний Інститут держави і права, який сьогодні носить його ім’я.

Також спікерпознайомила студентів з положеннями Конституції України,  з роботою вітчизняних інституцій, які відстоюють права людини, окремо акцентували увагу на роботі Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також спікер повідомила, що згідно з Конвенцією про захист прав і основних свобод людини, яку Україна ратифікувала в1997 році, кожний має право в разі порушення його прав і свобод з боку державних органів звернутися зі скаргою до Європейського суду з прав людини.

Студентам цікаво було отримали інформацію щодо захисту прав людини від практикуючого юриста, яка ділилась досвідом та реальними прикладами.

За словами Олена Іпатенко, головна мета таких зустрічей - спілкування з молоддю, обговорення питань, які цікавлять студентів.

 

Корисні посилання