Обговорено напрям створення Херсонської Дороги Вина та Смаку

24.12.2019 13:40:32
Обговорено напрям створення Херсонської Дороги Вина та Смаку

23 грудня 2019 року за ініціативи ГС «Таврійський туристичний Альянс» за сприяння Херсонської обласної адміністрації та Департаменту агропромислового розвитку у рамках Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» проведено семінар-практикум за напрямом створення «Херсонської Дороги Вина та Смаку».

Учасниками заходу стали виробники вин та харчових продуктів, Херсонщини, представники профільних асоціацій, таких як ГС «Асоціація виробників херсонського кавуна», Асоціація «Регіональна туристична організація «Туризм Херсона», ГО «ChefsClub» об’єднання  шефів Півдня», туристичні оператори та агентства, садиб сільського зеленого туризму, освітні та наукові установи, заклади харчування та розміщення.

У рамках семінару учасники мали можливість поласувати таким продуктом, як кавуновий мед (бекмес), який виготовляється тільки на Херсонщині на базі Історико-розважального  комплексу «Зелені хутори Таврії» за стародавнім традиційним рецептом.

Під час заходу було опрацьовано питання щодо можливостей розширення та вдосконалення системи географічних зазначень в Україні та розвитку винного/гастрономічного туризму на Херсонщині шляхом створення Херсонської Дороги Вина та Смаку.

У ході мозкового штурму за напрямком «Херсонська Дорога Вина та Смаку» було напрацьовано можливі потенційні шляхи об’єднання зацікавлених учасників, які увійдуть до вказаної дороги, що сприятиме їх становленню, залученню туристів та в цілому економічному, культурному та соціальному розвитку Херсонської області.

За результатами спільної роботи визначено графік реалізації проекту.

 

Корисні посилання